گفتگو با عبدالرضا کیهانی عکاس پیشکسوت دوران دفاع مقدس به بهانه سالروز آزادسازی خرمشهر

گفتگو با عبدالرضا کیهانی عکاس پیشکسوت دوران دفاع مقدس به بهانه سالروز آزادسازی خرمشهر
عبدالرضا کیهانی از رزمندگان دوران دفاع مقدس که در طول ان دوران از رشادتهای رزمندگان اسلام عکاسی میکرد.
شنبه ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۱
کد خبر :  ۱۱۰۰۷۷

از مجموعه آثار تولیدی وی عکاسی از روزهای آزادسازی خرمشهر بود که برخی از این تصاویر توسط حوزه هنری استان مرکزی چاپ و در قالب نمایشگاه برای عموم عرضه شد. به این بهانه گفتگویی با وی ترتیب داده ایم که از نظر میگذرد.

با سلام لطفا خودتان را معرفی کنید

عبدالرضا کیهانی هستم متولد سال 1339 اصالتا اهل آبادان و ساکن شهرستان بروجرد هستم و هم اکنون بازنشسته شرکت دارو سازی اکسیر هستم

آثار شما چگونه در حوزه هنری استان مرکزی به نمایش گذاشته شد؟

طی سالهای 93 تا 95 در اراک مشغول به فعالیت بودم که این حضور موجب آشنایی من با مجموعه حوزه هنری شد.

از فعالیتهای تان در دوران دفاع مقدس بفرمایید

بنده در سالهای 61 تا 65 به عنوان یک نیروی تبلیغاتی در جبهه حضور داشتم و فعالیتهایی همچون عکاسی، تهیه گزارش، خبرنگاری و ... را انجام می دادم صدها حلقه نگاتیو از دوران دفاع مقدس تهیه کرده ام که بخشی از آنها مربوط به آزادسازی خرمشهر بود و خو شبختانه این آثار که جزو تصاویر دیده نشده از آزادسازی خرمشهر به حساب می آید توسط حوزه هنری استان مرکزی به چاپ رسیده و به نمایش گذاشته شد.

این آثار تا کنون جایی عرضه نشده است؟

به جز دوران جنگ، خیر در جایی عرضه نشده.

در دوران جنگ با این آثار نمایشگاهی دایر میشد؟

در این دوران ساز مان تبلیغات پس از آزاد سازی خرمشهر در شهرهای مختلف نمایشگاههایی از آزادسازی این شهر برگزار نمود. در این نمایشگاه که بیشتر به منظور معرفی وضعیت جبهه صورت میگرفت تصاویری از آزادی خرمشهر که توسط بنده تهیه شده بود به همراه ماکت هایی از این رویداد که توسط حوزه هنری ساخته میشدند و همچنین وسایل زندگی مردم خرمشهر به نمایش گذاشته میشد که از جمله میتوان به شهرهایی همچون تهران، شیراز، اهواز، قم، مشهد و ... اشاره نمود که مسئولین کشور نیز از این نمایشگاه بازدید نمودند. به خاطر دارم نمایشگاهی که در تهران تدارک دیده شد در محل چهار راه ولیعصر (عج) صورت گرفت و به همت حوزه هنری ماکتی از مسجد جامع خرمشهر تهیه شده بود و رئیس جمهور وقت (مرحوم هاشمی رفسنجانی) نیز از این نمایشگاه بازدید نمودند.

از چگونگی تهیه عکسها بفرمایید.

عکسها با دوربین شخصی خودم و بعضا با تهیه نگاتیو با هزینه شخصی تهیه میشد البته در برخی موارد سازمان تبلیغات و حوزه هنری نیز نگاتیوهایی را در اختیار ما قرار میداد، این نکته را فراموش نکنیم که در دوران دفاع مقدس احساس داوطلبانه به شکل حیرت انگیزی در رزمندگان وجود داشت و صرف هرگونه هزینه شخصی برای اینگونه فعالیتها امری کاملا بدیهی بود. اما چاپ این آثار توسط حوزه هنری انجام میشد.

دوربینها و ابزار سخت افزاری شخصی شما پاسخگوی نیاز دوران دفاع مقدس بود؟

در هر صورت بهتر از نبود امکانات بود. در دوران دفاع مقدس سردار علیرضا تنگسیری که هم‌اکنون به عنوان فرمانده نیروی دریایی سپاه مشغول به فعالیت است و در آن دوران فرمانده یکی ازگروهها در نهر قاسمیه (از نهرهای منشعب اروندرود که قایق ها در آن استتار شده بود و حوادث فراوانی را از زمان عملیات والفجر ۸ و کربلای ۳ به یادگار دارد) در خواست تهیه عکسهایی از فاو را کرده بود که بنده رفتم و از مواضع عراقی ها با دوربین شخصی خودم عکسهایی را تهیه کردم و این آثار با استقبال فرمانده مواجه شد و پاداش تهیه این عکسها این بود که بنده را به شرکت آفومار تهران معرفی کردند و یک دوربین از آنجا آن هم با صرف هزینه شخصی تهیه کردم.

غیر از شما عکاسان دیگری برای تهیه عکس از رشادتهای رزمندگان فعالیت میکردند؟

تعدادشان کم نبود اما شناخته ترین آنها آقای رضا محمدی بودند و این نمایشگاهی که حوزه هنری استان مرکزی دایر نموده از آثار بنده و ایشان است.

در پایان چنانچه اظهاراتی دارید بیان بفرمایید؟

بسیار سپاسگزار از این حرکت حوزه هنری هستم و امید این را دارم که این آثار هرچه زودتر در قالب کتاب به مخاطبان عرضه شود.

ارسال نظر