به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان مرکزی، جلد چهارم کتاب «خاطرات شفاهی انقلاب اسلامی در اراک به روایت مردم» نوشته مریم حاجی زاده و ساره مشهدی میقانی با حضور سالار جیریایی رئیس حوزه هنری؛ علی گودرزیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی؛ جمعی از پیشکسوتان انقلابی شهر اراک و دوستداران کتابخوانی در سالن شهدای مدافع حرم کتابخانه عمومی دکتر مهین حصیبی شهر اراک رونمایی شد.
سالار جیریایی، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان مرکزی در این مراسم گفت: توجه به خاطرات شفاهی فعالان انقلاب اسلامی، به ویژه ثبت و ضبط این خاطرات برای شناخت بیشتر تاریخ معاصر ایران اسلامی اهمیت فراوان دارد. هنوز هستند کسانی که از آن دوران خاطرات دارند، نقش آفرینی کردهاند، ناظر بسیاری از رویدادها بودهاند و از جزئیات آن باخبرند. چه بسا گفتههایشان باعث رفع بسیاری از ابهامات شود. به این منظور حوزه هنری استان مرکزی، برای آشنایی بیشتر جامعه به ویژه نسل جوان با حوادث انقلاب اسلامی و زنده نگه داشتن یاد خاطره آن دوران، به جمع آوری تاریخ شفای انقلاب اسلامی در اراک اقدام کرده است تا مجموعه قابل استناد و استفاده ای برای آیندگان به یادگار بماند.
جیریایی افزود: حاصل این تلاش تولید سه اثر تحت عناوین «تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی در اراک» (جلد اول) و «خاطرات شفاهی مردم اراک به روایت مردم» (جلد دوم و سوم) است. هر کدام از آثار دربرگیرنده رویدادهای انقلابی در اراک و فعالیت و نقش آفرینی مردم اراک در صحنه انقلاب است. جلد نخست اثر تألیف و پژوهشی در زمینه تاریخ انقلاب اراک در اوایل دهه نود و جلد دوم و سوم هم «تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی در اراک» به پژوهش و نویسندگی مریم حاجیزاده و ساره مشهدی میقانی در اوخر دهه نود انجام شده است. نقطه قوت جلد دوم، سوم و چهارم کتاب «انقلاب اسلامی در اراک» مردمی بودن روایتهاست.
وی ادامه داد: جلد چهارم این کتاب روایت ۱۶ نفر از راویان انقلاب اسلامی در اراک است که به وقایع انقلاب اسلامی در اراک میپردازد و جلد پنجم این کتاب هم به زودی رونمایی خواهد شد که روایتگر مبارزات مردم و کارگران صنایع اراک است که کار پژوهش و تدوین اولیه انجام شده و در دست بازنویسی است.
جیریایی گفت: روایت انقلاب اسلامی و مفاخر هویت ساز استان را در دستور کار داریم؛ روایت انسانهایی که چراغ راه ما و هویت ساز هستند. در روایتگری باید به هماهنگی محتوا و با قالب دقت ویژه ای داشت و دو هنر و رسانه را به تناسب بهکار گرفت.
ساره مشهدی میقانی، نویسنده کتاب نیز به مراحل تدوین این اثر اشاره کرد و گفت: «خاطرات شفاهی انقلاب اسلامی در اراک به روایت مردم» در ۲۷۴ صفحه و ۸ فصل شامل، فصل اول در دهه ۵۰؛ فصل دوم آشنایی با امام؛ فصل سوم جلسات انقلابی؛ فصل چهارم ارتباطات فرهنگی؛ فصل پنجم شرکت در تظاهرات؛ فصل ششم حمله به مراکز فساد؛ فصل هفتم جاوید شاهیها و فصل هشتم فرار شاه به همراه ۲۳ عکس با روایتگری ۱۶ نفر به سفارش دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری اسلامی استان مرکزی در ۵۰۰ شمارگان توسط انتشارات حکمت فراز قم چاپ و به زیور طبع آراسته شده، تا پس از رونمایی به بازار کتاب عرضه شود و در اختیار علاقمندان مطالعه به این گونه کتابها قرار گیرد.
در این مراسم که به مناسبت پنجم مرداد، روز ایثار و مقاومت شهر اراک برگزار شد، سیدباقر تقوی عراقی، حمزه پاکبین و عباس نخستین از روایتگران کتاب «خاطرات شفاهی انقلاب اسلامی در اراک» به بیان بخشی از خاطرات خود پرداختند.
گزارش تصویری: