تبدیل روایت‌های خام به هنر متفکرانه در محفل آوینی‌خوانی

تبدیل روایت‌های خام به هنر متفکرانه در محفل آوینی‌خوانی
به بهانۀ پایان فصل اول آوینی‌خوانی و آغاز فصل دوم آن پای سخن مجید مالکی، سرحلقۀ محفل آوینی‌خوانی نشسته‌ایم.
يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
کد خبر :  ۳۵۲۰۰۸

مجید مالکی با اشاره به برگزاری محفل آوینی‌خوانی اظهار کرد: سوال اساسی ما این است که چه چیزی و چه محیطی‌ را می‌خواهیم روایت کنیم. روایتی که ما داریم، یک روایت خام و از جنس هنر برای هنر است، اما این روایت بی‌ارتباط با انسان ایرانی و اسلامی نیست. بلکه روایت انسانی است که با انقلاب ارتباط دارد و در جهان مدرن زندگی می‌کند و پر از تناقض‌های تمدنی است.

وی افزود: شهید آوینی به ما کمک می‌کند تا موقعیت انسان ایرانی اسلامی را در جهان مدرن امروزی بفهمیم و بتوانیم این انسان ایرانی اسلامی را در این جهان به خوبی ببینیم و درست روایت کنیم. همچنین، با این فهم می‌توانیم روایت‌ها را از حالت خامی و هنر برای هنر خارج کرده و به سوی هنر مسئله‌مند سوق دهیم.

تبدیل روایت‌های خام به هنر متفکرانه در محفل آوینی‌خوانی

مالکی خاطرنشان کرد: در محفل آوینی‌خوانی کتاب آغازی برای پایان را که تقریباً کتاب دیدگاه‌های سیاسی شهید آوینی است، بررسی کردیم. در این کتاب، شهید آوینی به وضوح و مستقیم‌ترین شکل ممکن درباره نسبت حکومت اسلامی با استکبار جهانی و مبارزه با آن، نظرات خود را بیان می‌کند.

وی ادامه داد: در این جلسات شرکت‌کنندگان با توجه به نوع نگاه و تجربیاتی که پیش از این با شهید آوینی داشته‌اند، به بحث و گفت‌وگو می‌پردازند.

تبدیل روایت‌های خام به هنر متفکرانه در محفل آوینی‌خوانی

مالکی با بیان اینکه تفکر ما پیرامون خود موضوع روایت است، گفت: روایت دارای یک جهان‌بینی است و انسانی که می‌خواهد روایت کند نمی‌تواند فقط یک جهان‌بینی و دیدگاه داشته باشد؛ بلکه باید به دقت و عمیق جهان را مشاهده کند تا بتواند چالش‌های عملی، نظری و تمدنی در جهان امروز را به خوبی درک کند و این دریافت‌ها را به روایت تبدیل نماید.  

مالکی در ادامه افزود: اگر این کار انجام نشود، روایتی خام و سطحی شکل می‌گیرد که بیشتر درگیر جزئیات و ظاهر میدان است و تنها به توصیف ساده می‌پردازد، اما تحلیل و درک عمیق میدان و رخدادها در آن وجود ندارد.

تبدیل روایت‌های خام به هنر متفکرانه در محفل آوینی‌خوانی

وی با اشاره به آغاز فصل دوم آوینی‌خوانی خاطرنشان کرد: فصل اول با محوریت کتاب آغازی بر یک پایان از شهید آوینی به پایان رسید و فصل دوم با محوریت کتاب انفطار صورت از ایشان آغاز شده است.

مالکی در پایان افزود: محفل آوینی‌خوانی هر هفته پنجشنبه ساعت ۱۶ در محل کتابخانه پایداری مرکز روایت سرا در ساختمان ماهور برگزار می‌شود.

ارسال نظر